Attraktioner

Hvis du planlægger en overnatning i Assens, så går du sikkert også med overvejelser om, hvilke seværdigheder og attraktioner på Fyn, du skal opleve under dit ophold. Uanset om du søger ro og afslapning eller spændende udendørsaktiviteter, er sommerhuset på Agermosegaard tæt ved Assens et godt udgangspunkt for ferieoplevelser på Fyn. 

Fyn byder på en perlerække af spændende seværdigheder og attraktioner, som du og familien kan udforske. 

Her på siden kan du læse om attraktioner, vi anbefaler når du lejer din feriebolig i Assens. Du er velkommen til at spørge os til råds på gården eller kontakte os her på siden. 

Attraktioner i Assens og omegn

Man kan næsten ikke tale om seværdigheder på Fyn uden også at nævne naturen. Det bakkede landskab på Fyn giver mulighed for dejlige oplevelser til fods såvel som på cykel. Vil du blot nyde en afslappet ferie med fokus på at komme helt ned i gear, så er Agermosegaard omgivet af den skønneste natur, som det er svært ikke at blive betaget af. Er vejret med jer, er der god grund til at give jer i kast med at udforske de mange udendørs seværdigheder på Fyn.

Badestrande

Sommerliv er strandliv og det er der god mulighed for at nyde ved vores mange forskellige typer af strande på Vestfyn. 

Cykelruter på Fyn

I området omkring Barløse finder du de fynske bakker og en række fantastiske cykelruter, herunder den populære Østersørute. Disse ruter er perfekte til at udforske naturen og nyde smukke udsigter sammen med dine nærmeste.

Lystfiskeri i Assens

Er du lystfisker, byder Lillebælt på gode steder omkring Assens, kun 8 km. fra Agermosegaard. Se nærmere på anbefalede steder for din fisketur.

Barløseborg Golfklub

Barløseborg Golfklub ligger i gåafstand fra sommerhuset. Den 27-hullers golfbane er rigt besøgt af golfentusiaster fra hele landet.

Snorkling i Assens

Med Assens dykkerklub kan du dykke ned under overfladen af Lillebælt og opdage en ny forunderlig verden af den fynske natur.  

Strøjer Samlingen

Strøjer Samlingen er en bred samling af biler. Udstillingen indeholder unikke biler som enten har en god historie, en spændende ejer eller måske har bilen været anvendt til et særligt formål, som den koksgrå Aston Martin, der var med i James Bond filmen ”Die Another day”.

Galleri Langager

Galleri Langager er smukt beliggende på Helnæs med udsigt over Lillebælt. I galleriet er der skiftende udstillinger med forskellige danske kunstnere. Galleriet drives som en kunstnersammenslutning og under dit besøg kan du altid møde en af galleriets kunstnere.

Helnæs Fyr

Det smukke gamle fyrtår på Helnæs blev opført i 1901 og har en højde på 28 meter. Fra fyrets top kan man i klart vejr se til Als. Fyret og bygningerne omkring er i dag i privat eje.

Terrariet Reptile Zoo

Terrariet Reptile Zoo er en specialzoo med en af Skandinaviens største samlinger af krybdyr og padder. Oplev de største, farligste, flotteste, hurtigste og giftigste arter inden for reptiler og amfibier.

Danmarks Fugle Zoo

Danmarks Fugle Zoo, Frydenlynd fuglepark, er fynsk bondegårdsidyl når det er skønnest. Her kan du opleve 800 forskellige fugle fra hele verden, blandt andet storke, strudse, papegøjer, traner, ibis, svømmefugle, tropefugle og ugler.

Fynske attraktioner

Vi tør godt at love, at du ikke behøver at kede dig under dit ophold hos Agermosegaard, for der er masser af seværdigheder og attraktioner inden for overkommelig afstand. 

Til de kulturelt interesserede findes der også mange spændende seværdigheder på Fyn. Du kan vælge at besøge et af de mange museer, eller du kan lægge vejen forbi det smukke Egeskov Slot. Er du til en actionpræget ferie, så må du heller ikke snyde dig selv for bridgewalking på den Gamle Lillebæltsbro. Her er der garanti for både vind i håret og en udsigt, der vil tage vejret fra dig.

Odense Zoo

I den zoologiske have i Odense kan du opleve dyr fra hele verden. Odense Zoo følger højtidskalenderen og sæsonerns skiften, så du altid bliver mødt med den stemning, du er i humør til.

Ditlevsdal Bison Farm

Kom tæt på de store dyr på Ditlevdal Bison Farm. Farmen har knap 400 amerikanske bisonokser, som du kan opleve ved Morud på Nordfyn.

Hvalsafari

Lillebælt er et af de mest hvalrige farvande i verden. Her kan du opleve den lille hval, marsvinet, på tættere hold.

Gorilla Park

Giv hele familien en god oplevelse med en familietur til Gorilla Park. Hele familien vil med garanti blive udfordret på mod og styrke og få en sjov dag i hinandens selskab.

Bridge Walking

Gå en tur på Den Gamle Lillebæltsbro med udsigt til noget særligt.

CLAY Keramikmuseum

CLAY er et levende samtidsmuseum og Nordens eneste specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design. For CLAY drejer det sig om at vise, at keramik er en kunstart, som hele tiden er i bevægelse.

H.C. Andersens Hus

Hvis du holder af H.C. Andersens eventyr og digte så tag med og få en oplevelse i hans hus i Odense. I huset kan du gå i Andersens fodspor og opleve den verdensberømte forfatters barne- og ungdomsunivers i Odense.

Kunstmuseum Brandts

På Kunstmuseum Brandts er 250 års kunsthistorie samlet under ét tag. Museet viser klassisk, moderne og helt samtidig kunst. Det giver enestående muligheder for at inspirere og skabe nye perspektiver til hinanden.

Vikingemuseet Ladby

Vikingernes historie bringes til live på Vikingemuseet Ladby ved at genskabe vikingernes landskab, deres skibe og bygninger. Deltag i spændende aktiviteter og oplev skiftende udstillinger om vikingernes verden.

Hørvævsmuseet

På Hørmuseet på Krengerup Gods, kan du opleve, hvordan man i dag væver på 100 år gamle maskinvæve fra det nedlagte Tommerup Væveri.

Johannes Larsen Museet

Kunstnerparret Alhed og Johannes Larsen byggede i 1901-02 deres hjem på Møllebakken i Kerteminde. Hermed skabte de ikke alene en malerisk ramme om familiens liv, men tillige et gæstfrit kunstnerisk mødested for malere, forfattere og billedhuggere – et fristed for kunst og kultur.

Faaborg Museum

Faaborg Museum er et totalkunstværk med maleri, skulptur, arkitektur og møbelkunst. Museet er en arkitektonisk perle og de mange gange, søjler, mosaikker og farver skaber tilsammen en særlig magi og er som et lille stykke af Sydeuropa, der er landet på Sydfyn.

Egeskov Slot

I mere end 460 år har Egeskov ligget prægtigt i det sydfynske landskab. Tag familien med og oplev den danske historie.

Attraktioner i Jylland

Vi tør godt at love, at du ikke behøver at kede dig under dit ophold hos Agermosegaard, for der er masser af seværdigheder og attraktioner inden for overkommelig afstand. Når du booker vores sommerhus, er der rig mulighed for at udforske mange spændende seværdigheder på Fyn, ligesom en tur over Lillebæltsbroen heller ikke er langt væk. Du kan derfor også fint tage en smuttur til Jylland og opleve de mange seværdigheder, der er at finde her.

Trapholt

Trapholt er Danmarks eneste museum, hvor man både kan se billedkunst, kunsthåndværk, design og møbeldesign. Museets særudstillinger byder altid på nye og spændende oplevelser med internationale og danske kunstnere og designere.

Koldinghus

Koldinghus – Jyllands sidste kongeborg – har gennem sin mere end 700-årige eksistens spillet en væsentlig rolle i Danmarks historie: som grænseværn, som kongelig residens, som sæde for den lokale statsadministration. Oplev den gamle kongeborg og en del af Koldings historie.

LEGOLAND

LEGOLAND Billund Resort har mere end 50 forlystelser for børn og børnefamilier. Så uanset om du foretrækker fart, action eller hygge er der masser af sjov og oplevelser for hele familien.

Danmarks Industrimuseum

På Industrimuseet kan du opleve industriens udvikling fra tidlig industrialisering til velfærdssamfundet i dag.

Tøv ikke med at kontakte os på gården eller kontakte os her på siden, hvis du har spørgsmål til de forskellige seværdigheder eller står og mangler en anbefaling, der matcher dine personlige interesser.